Door de dichte structuur, de slijtvastheid en doordat de troffelvloer zwaar belast kan worden, is deze uitermate geschikt voor de industriële sector. Deze vloer wordt in een standaard kleur gelegd en heeft dan ook geen decoratieve functie.

De hoge drukvastheid maakt de troffelvloer zeer geschikt voor ruimtes waar veel gewerkt wordt met water, voedingsmiddelen, (chemische) vloeistoffen en voor de farmaceutische industrie. De duurzaam- en onderhoudsvriendelijkheid van de vloer maakt dat deze intensief gebruikt en gereinigd kan worden met behoud van kwaliteit en uiterlijk.

Om de veiligheid van u en uw personeel te waarborgen wordt de vloer standaard voorzien van een antisliplaag. De mogelijkheid om de troffelvloer door te laten lopen op de wand maakt deze zeer hygiënisch, waarmee wordt voldaan de eisen van onder andere de Keuringsdienst van Waren.

Al na 24 uur is uw epoxy troffelvloer beloopbaar en na 48 uur is deze volledig bruikbaar. U hebt dan de beschikking over een zeer sterke en duurzame vloer.